Mark Tholin – Charred tree

Mark Tholin
Charred tree
(Åmål Records)

Två år efter en självbetitlad platta med dalsländska duon Mark/Martin solodebuterar ena halvan, den begåvade multiinstrumentalisten Mark Tholin (ex-Magnolia, Jack Vreeswijk), med analogt inspelade vinylskivan ”Charred tree”. Det är i sanning en soloskiva på vilken Mark, främst känd som organist och gitarrist, spelar alla instrument skickligt och sjunger med en aningen dovare röst (och lite mer svengelskt uttal) än sin duokollega Martin Ekberg.

Resultatet är rent och ärligt. Om Mark/Martin kunde jämföras med Hellsingland Underground och beskrivas som lågmäld sydstatsrock så påminner Tholins egen musik mycket om det producenten Ted Templeman jobbade med i Los Angeles under första delen av 70-talet: Doobie Brothers, Little Feat, Van Morrison. Det finns också spår av Delaney & Bonnie, Leon Russell och Allman Brothers Bands funkigare stunder och självfallet gigantband som Eagles och Fleetwood Mac. Måhända ovanliga referenser i SRM men missa inte ”Charred tree” om du gillar något som nämnts.

Mats Rydström

Tidigare publicerad i Sweden Rock Magazine

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *